Aloitin tanssimisen 6-vuotiaana helmikuussa 1977, jolloin Suomessa oli vain kaksi lapsiluokan paria. Lapsi 2- luokasta lähtien olin SM-kultamitalisti jokaisessa ikäluokassa lapsista nuorisoluokkaan vuosina 1978 – 1988, samanaikaisesti tanssin aikuisten luokan 10-tanssin finaaliin 16-vuotiaana. Vuonna 1985 avasin suomalaisten nuorten kansainvälisen menestyksen tanssimalla finaaliin Junior Blackpoolin vakioissa ja jivessä, sekä myöhemmin nuorisoluokan latinalaistanssien EM-semifinaaliin.

Olen 10-tanssin suomenmestari sekä kolminkertainen vakiotanssien suomenmestari. Olen voittanut urallani myös Pre Champion-luokan latinalaisten ja 10-tanssin SM-kultaa. Minulla on myös useita latinalaistanssien, vakiotanssien sekä 10-tanssin SM-hopea ja pronssisijoja. Kansainvälisissä World Ranking-kilpailuista minulla on useita finaali- ja semifinaalipaikkoja, mm. 10-tanssin World Cupin finaalipaikka ja 10-tanssin MM-semifinaali sekä vakiotanssien EM- ja MM-semifinaalit.

Näiden 22 vuoden aikana olin myös jatkuvasti Suomen edustaja PM-, EM- ja MM-kilpailuissa sekä Suomen maajoukkueen edustusurheilija.

Urani aikana olen tehnyt töitä huippuosaajien kanssa: vakioissa Adrian Pritchard, Robert Grover, Athony Hurley, Tor Flöysvik ja Monica Needham sekä latinalaisissa Michael Stylianos, Graham Oswick,Margaret Redmond, Lorraine Rhodin ja  Ruud Vermey. Kotimaisena tukena olivat Margit Sollman, Juha Leskinen, Jarmo Nuutinen ja Sirpa Suutari-Jääskö. Kotiopettajana toimi Salme Raukovaara ja alussa myös Asko Raukovaara.

Hauskana sosiaalisena ja tehokkaana treenilisänä edustin Oulun Northern Lightsiä seurakavereideni kanssa ja voitin cheerleadereiden SM-kultaa vuosina 1986-1987 (joukkueessa mm. Sirpa Suutari-Jääskö ja Pia Keränen). Samalla porukalla meille tuli myös Arktisten Askeleiden diskotanssiryhmien voitot kahtena vuotena peräkkäin.

Urani jatko ammattilaisena 1999 toteutui ainoastaan opettaen. Vuosina 2000-2012 STOL:n ja IDTA:n opiskelin ammattilaistutkinnot: latinalaisissa Member-tutkinto (nyk.Licentiate) vuonna 2001 korkeimmalla arvosanalla Highly commended, vakioissa Associate- ja  Member-tutkinnot arvosanoin highly commended ja Fellowship- tutkinto vakioissa 2012 with Honors.

Ammattilaisurani alussa, pääkaupunkiseudulla asuesani, kävin säännöllisesti vierailevana opettaja Oulun Telemarkissa. Muutettuani perheeni kanssa takaisin Ouluun 2010, toimin vakiotanssien vastuuvalmentajana vuosina 2010-2011 sekä vuodesta 2012 lähtien edelleen seuramme vakiotanssien lajivalmentajana.

Minulle on tärkeää jatkuva kouluttautuminen tanssinopettajana ja kansainvälisenä mestaruuskilpailutuomarina, joten osallistun säännöllisesti WDSF:n tuomarikongresseihin, sekä seuraan WDC:n järjestämän Blackpoolin kongressia ja IDTA:n kongresseja joka vuosi sähköisesti tai paikan päällä. Tällä hetkellä valmistelen opintojani OAMK:n aikuisopiskelijoiden tanssinopettajalinjalla, jotta saisin myös virallisen pedagogisen koulutuksen. Tämän lisäksi olen suorittanut myös SLU:n psyykkisen valmennuksen ohjaajakoulutuksen vuonna 2011, jota on tarkoitus jatkaa pintaa syvemmälle.

Keskityn opetuksessani vankkaan perustiedon ja –taidon opettamiseen sekä oman uran tuoman tietouden välittämiseen. Kontaktieni avulla haluan myös rakentaa laaja-alaisen vierailevien valmentajien tiimin, jotta valmennettavat saisivat monipuolisen näkemyksen tanssivalmentautumiseen. Oppilaiden kokonaisvaltainen valmentaminen lapsista senioreihin on Telemarkin valmennuksen perinnettä, jota pyrin parhaani mukaan jatkamaan. Toivon valmennettavistani kasvavan hyvän itsetunnon omaavia, yksilöllisiä persoonia, jotka selviävät maailman tuulissa alalla kuin alalla.

LINKIT: